Magazinele din Kuwait retrag produsele franceze de pe rafturi. Un noul val de reacţii la declaraţiile preşedintelui Macron, împotriva islamismului radical

  • În Kuwait, 50 de societăţi au anunţat că vor retrage din oferta lor produsele de orgine franceză, conform Reuters.
  • ”Toate produsele de origine franceză au fost scoase de pe rafturi”, a declarat şeful sindicatului Fahd Al-Kishti pentru Reuters.
  • De asemenea, şi Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, este de părere că încurajarea expunerii unor astfel de caricaturi cu profetul Mahomed reprezintă un atac direct la adresa musulmanilor.
2127 afișări
Imaginea articolului Magazinele din Kuwait retrag produsele franceze de pe rafturi. Un noul val de reacţii la declaraţiile preşedintelui Macron, împotriva islamismului radical

Magazinele din Kuwait retrag produsele franceze de pe rafturi. Un noul val de reacţii la declaraţiile preşedintelui Macron, împotriva islamismului radical

Organizaţia Cooperării Islamice a blamat crima oribilă împotriva profesorului din Franţa dar, de asemenea, a criticat toate gesturile şi declaraţiile lui Macron. ”Franţa nu va renunţa la caricaturi”, a declarat preşedintele francez joi seară, la ceremonia în memoria profesorului omorât, Samuel Paty. Vineri, caricaturile cu profetul Mahomed au fost proiectate pe una dintre clădirile guvernamentale franceze, ceea ce a stârnit un nou val de furie în rândul ţărilor arabe. Mai multe îndemnuri la boicotarea produselor de origine franceză şi hashtag-uri au luat cu asalt reţelele de socializare.

În Kuwait, 50 de societăţi au anunţat că vor retrage din oferta lor produsele de orgine franceză, conform Reuters. De asemenea, şi magazinele din Qatar au recurs la aceleaşi măsuri.
Multe dintre magazinele care au sprijinit această măsură sunt de mari dimensiuni, hipermarketuri, care se ocupă cu comercializarea bunurilor esenţiale.

”Toate produsele de origine franceză au fost scoase de pe rafturi”, a declarat şeful sindicatului Fahd Al-Kishti pentru Reuters. Această decizie a fost luată independent de Guvernul din Kuwait.

Importurile Kuwaitului din Franţa au fost în valoare de aproximativ 834.70 milioane de dolari în anul 2019. În Arabia Saudită, cea mai mare putere economică a lumii arabe, hashtag-ul care cerea boicotarea brand-ului Carrefour a fost al doilea cel mai distribuit hashtag din Social Media.

Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, critică atitudinea preşedintelui Macron 

De asemenea, şi Prim Ministrul Pakistanului, Imran Khan, este de părere că încurajarea expunerii unor astfel de caricaturi cu profetul Mahomed reprezintă un atac direct la adresa musulmanilor.

”Din păcate, preşedintele Macron a ales să atace musulmanii, inclusiv cei cu cetăţenie franceză, şi a încurajat expunerea unor caricaturi blasfemice”, a scris Imran Khan pe Twitter.

Khan este de părere că printr-o astfel de atitudine, Macron nu face decât să încurajeze islamofobia, în loc să îi critice, de fapt, pe teroriştii care recurg la violenţe.

”Preşedintele Macron nu înţelege substratul religiei islamice şi felul în care îi atacă pe cei care cred în profet nu face decât să rănească credinţa milioanelor de musulmani de pretutindeni”, a adăugat Khan. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici