Magnatul media Jimmy Lai, eliberat sub control judiciar de autorităţile din Hong Kong

  • Magnatul Jimmy Lai a fost eliberat sub control judiciar de autorităţile din Hong Kong
  • Jimmy Lai, proprietarul publicaţiei tabloid Apple Daily şi activist prodemocraţie, a părăsit marţi seară comisariatul de poliţie
  • Jimmy Lai fusese reţinut în virtutea noii legi privind siguranţa naţională din Hong Kong
264 afișări
Imaginea articolului Magnatul media Jimmy Lai, eliberat sub control judiciar de autorităţile din Hong Kong

Magnatul media Jimmy Lai FOTO Profimedia

Magnatul din domeniul media Jimmy Lai, reţinut luni de poliţia din Hong Kong în virtutea noii legi privind siguranţa naţională impusă de Administraţia Chinei, a fost eliberat marţi seară, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.
 
Jimmy Lai, proprietarul publicaţiei tabloid Apple Daily şi activist prodemocraţie, a părăsit marţi seară comisariatul de poliţie din Hong Kong în care era reţinut.
 
Magnatul a fost eliberat sub control judiciar, au declarat surse din Hong Kong.
 
Jimmy Lai, în vârstă de 71 de ani, a fost reţinut în virtutea noii legi privind siguranţa naţională impusă de Administraţia de la Beijing în provincia semiautonomă Hong Kong.
 
"Jimmy Lai a fost reţinut pentru colaborare cu puteri străine", declara luni Mark Simon, unul dintre consilierii omului de afaceri.
 
Statele Unite şi Marea Britanie au condamnat reţinerea magnatului Jimmy Lai. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici