Mahmoud Abbas va vorbi în faţa Consiliului de Securitate al ONU despre problema Ierusalimului

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, va vorbi în faţa Consiliului de Securitate al ONU la 20 februarie despre problema Ierusalimului, în contextul tensiunilor apărute în regiune după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

387 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas va vorbi în faţa Consiliului de Securitate al ONU despre problema Ierusalimului

Mahmoud Abbas va vorbi în faţa Consiliului de Securitate al ONU despre problema Ierusalimului

”Va fi un lucru bun pentru membrii Consiliului de Securitate să asculte pledoaria preşedintelui palestinian. Niciun membru nu s-a opus ca acesta să ţină discursul”, a declarat Ayyad Al-Otaibi, ambasadorul Kuwaitului la ONU, ţară care asigură preşedinţia Consiliului de Securitate, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

De cealaltă parte, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat că Abbas ”nu are curajul şi voinţa de a căuta pacea în regiune”.

Recent, liderul Autorităţii Palestiniene a refuzat o întrevedere cu Mike Pence, aflat în vizită oficială în Israel. Abbas a declarat că palestinienii nu mai pot accepta SUA ca mediator, după ce Administraţia Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi va muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim.

Preşedintele american Donald Trump a activat, la 6 decembrie 2017, un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Ierusalimul de Est a fost anexat de Israel după ce a preluat controlul asupra zonei în urma războiului din 1967, o acţiune care nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Ierusalimul este venerat de către evrei, creştini şi musulmani deopotrivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici