Mahmud Abbas anunţă că va cere anularea statutului de membru al ONU al Israelului

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a declarat, miercuri, că va cere Adunării Generale a ONU anularea statutului de membru al Israelului şi aderarea Palestinei în cadrul acestei organizaţii, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

437 afișări
Imaginea articolului Mahmud Abbas anunţă că va cere anularea statutului de membru al ONU al Israelului

Mahmud Abbas anunţă că va cere anularea statutului de membru al ONU al Israelului

Prezent la summitul Organizaţiei pentru Cooperare Islamică (OCI) desfăşurat în oraşul turc Istanbul, Abbas a precizat că va cere anularea statului de membru la ONU al Israelului şi aderarea Palestinei la această organizaţie, adăugând că va solicita o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU de anulare a deciziei prin care Statele Unite ale Americi recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului.

”Ne vom adresa Adunării Generale în legătură cu statutul de membru al Israelului. SUA nu se mai califică pentru a media procesul de pace dintre israelieni şi palestinieni”, a declarat preşedintele Autorităţii Palestiniene, adăugând că Washingtonul nu îşi poate exercita dreptul de veto în cauzele care vizează Statele Unite.

În urmă cu săptămână, Mahmud Abbas afirma: "Prin decizia privind statutul oraşului Ierusalim, Administraţia americană a încălcat toate reglementările internaţionale şi a ignorat consensul internaţional. Decizia lui Donald Trump echivalează cu renunţarea de către Statele Unite la rolul de mediator în procesul de pace. Hotărarea lui Donald Trump nu va face decât să ofere ajutor organizaţiilor extremiste care vor să aducă regiunea la război religios".

Israelul consideră Ierusalimul capitala indivizibilă a statului evreu. Autoritatea Palestiniană speră ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici