Mai multe camioane sunt blocate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia

Cele două puncte de frontieră dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan-Andreevo şi Lesovo, sunt blocate din cauza unei mişcări de protest a camionagiilor turci. Aceştia manifestează împotriva controalelor pe care le consideră prea minuţioase, a anunţat joi asociaţia transportatorilor bulgari.

239 afișări
Imaginea articolului Mai multe camioane sunt blocate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia

Mai multe camioane sunt blocate la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Şoferii turci au închis frontiera pentru camioane în ambele sensuri", a declarat Petko Anghelov, vicepreşedintele asociaţiei transportatorilor auto pentru agenţia Focus, precizând că trecerea este posibilă pentru autoturisme şi autocare. O coadă de aşteptare lungă de 40 de kilometri s-a format joi dimineaţa în partea bulgară a frontierei, la punctul de trecere Kapitan-Andreevo, afectat pentru a treia zi consecutiv.

O coloană mai mică, de 15 kilometri, s-a format în partea bulgară la punctul de frontieră Lesovo (situat la est de Kapitan-Andreevo), blocat pentru a doua zi consecutiv, a anunţat Anghelov. Frontiera bulgaro-turcă, lungă de 259 de kilometri, are doar două puncte de trecere practicabile pentru camioane.

Şoferii turci protestează de luni faţă de controalele autorităţilor bulgare, pe care le consideră prea amănunţite, potrivit camionagiilor bulgari intervievaţi de televiziuni. Şoferii bulgari se plâng, de asemenea, de controalele prea dese din Turcia, care îi întârzie din drum şi care se soldează deseori cu amenzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici