Mai multe cartiere ale Lisabonei reintră în carantină după ce virusul persistă în zonă

Premierul portughez a anunţat că 19 cartiere din nordul Lisabonei vor reintra în carantină şi se vor impune restricţii de mişcare a populaţiei, după ce numărul de îmbolnăviri de Covid-19 nu a scăzut, scrie CNN.

1002 afișări
Imaginea articolului Mai multe cartiere ale Lisabonei reintră în carantină după ce virusul persistă în zonă

Mai multe cartiere ale Lisabonei reintră în carantină după ce virusul persistă în zonă

Portugalia va readuce restricţii pentru mai multe zone din Lisabona, a declarat joi premierul António Costa.

Restricţiile se vor aplica în 19 cartiere din zona metropolitană a Lisabonei, acolo unde autorităţile locale se confruntă cu o creştere a infecţiilor cu Covid-19. Deşi periferia capitalei va fi blocată, restricţiile nu se vor aplica şi pentru zona centrală a oraşului.

Restricţiile din aceste cartiere presupun că locuitorii vor putea ieşi din case doar pentru a merge la lucru, la cumpărături sau pentru a-şi procura medicamente.

Premierul spune, însă, că „Nu este vorba despre o revenire la situaţia de la început”. El a explicat că aceste măsuri urmăresc să controleze focarele locale.

De asemenea, Costa a anunţat că restul ţării va continua să ridice restricţiile impuse în contextul pandemiei şi că începând cu 1 iulie se va trece de la „starea de calamitate” la „starea de alertă”.

În ultimele zile, numărul cazurilor de infecţie cu Covid-119 a ajuns la peste 300 zilnic, după ce scăzuseră la 1oo. În total, ţara cu 10 milioane de locuitori a avut peste 40.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.500 de decese.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici