Mai multe cisterne ale NATO au fost distruse de o bombă în Pakistan

Cel puţin şapte cisterne care transportau combustibil pentru forţele NATO din Afganistan au fost distruse luni, când o bombă plasată în unul dintre vehicule a explodat într-un depozit din nord-vestul Pakistanului, fără a provoca rănirea vreunei persoane, au anunţat surse oficiale.

255 afișări
Imaginea articolului Mai multe cisterne ale NATO au fost distruse de o bombă în Pakistan

Mai multe cisterne ale NATO au fost distruse de o bombă în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O bombă dotată cu cronometru a explodat într-un camion-cisternă. Focul s-a extins rapid la alte şase vehicule de acelaşi tip", a declarat un reprezentant al administraţiei locale, Shahar Yar Khan.

Potrivit altei surse, peste 30 de cisterne se aflau, în momentul exploziei, în depozitul de carburant situat în zona frontalieră Torkham, regiunea Khyber.

Majoritatea vehiculelor au putut fi mutate la timp, dar incendiul a pus în pericol alte zece camioane parcate în apropiere.

Autorităţile nu au primit nici o revendicare, dar talibanii au declarat de mai multe ori că vor comite astfel de atacuri pentru a perturba alimentarea trupelor NATO (130.000 de militari) din Afganistan.

Talibanii şi al-Qaida lansează frecvent ofensive în nord-vestul Pakistanului şi în regiunea afgană limitrofă, pe care Washingtonul o consideră cea mai periculoasă din lume.

O mare parte a proviziilor şi echipamentelor destinate trupelor NATO din Afganistan tranzitează Pakistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici