Mai multe etaje s-au prăbuşit într-un spital din Ucraina în urma unei explozii - GALERIE FOTO

Mai multe etaje ale unui spital s-au prăbuşit luni dimineaţă la Lugansk, în estul Ucrainei, în urma exploziei unor tuburi de oxigen, au anunţat surse guvernamentale.

27 afișări
Imaginea articolului Mai multe etaje s-au prăbuşit într-un spital din Ucraina în urma unei explozii - GALERIE FOTO

Mai multe etaje s-au prăbuşit într-un spital din Ucraina în urma unei explozii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şaptesprezece persoane au fost date dispărute şi trei au murit în urma accidentului, potrivit Guvernului.

Ministrul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a revizuit bilanţul precedent, menţinând că trei persoane, şi nu cinci, au murit în acest incident.

"O explozie de oxigen s-a produs la spitalul numărul 7 din Lugansk, provocând prăbuşirea mai multor etaje ale clădirii", a anunţat Guvernul, într-un comunicat, menţionând "încălcări ale regulilor de securitate". Accidente cauzate de încălcarea acestor reguli sunt destul de frecvente în Ucraina.

"Trei persoane au fost salvate şi trei trupuri neînsufleţite au fost recuperate din dărâmături", a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă. Două sute şaizeci şi unu de pacienţi şi 350 de membri de personal se găseau în spital în momentul exploziei ale cărei circumstanţe urmează să fie determinate, a adăugat ministerul. Pacienţii din sectoarele avariate au fost evacuaţi, potrivit aceleiaşi surse.

"Soarta a 17 persoane rămâne necunoscută", a declarat deputatul Oleksandr Efremov, aflat la locul accidentului, după ce a asistat la o reuniune a comisiei însărcinate cu operaţiunile de salvare.

"Se aud voci sub dărâmături, iată de ce cercetările continuă", a adăugat Efremov. Potrivit acestuia, persoanele ar putea fi blocate într-o zonă de la primul etaj.

Şase câini dresaţi au fost aduşi pentru a încerca să îi găsească pe supravieţuitori, dar ei urmau să aştepte până când zona va fi degajată parţial pentru a interveni, a constatat o jurnalistă a AFP.

Cotidianul online din Lugansk, Vostoşni Variant, a menţionat că etajele trei şi patru ale spitalului s-au prăbuşit parţial peste cel de-al doilea.

Prim-ministrul ucrainean Iulia Timoşenko, în campanie pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, urma să se deplaseze luni la faţa locului, a precizat serviciul său de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici