Mai multe familii de români, expulzate de poliţie dintr-o casă nelocuită din Saint-Etienne

Mai multe familii de români care ocupau de cinci luni o casă nelocuită din Saint-Etienne, în zona central-estică a Franţei, au fost expulzate în urmă cu două zile din imobil de către poliţie, dar au instalat o tabără lângă casa nelocuită, relatează Le Progres în ediţia electronică de vineri.

116 afișări
Imaginea articolului Mai multe familii de români, expulzate de poliţie dintr-o casă nelocuită din Saint-Etienne

Mai multe familii de români, expulzate de poliţie dintr-o casă nelocuită din Saint-Etienne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste familii au fost invitate din nou, joi seara, să părăsească zona respectivă din cartierul Terrenoire, cunoscută sub numele "Cinq chemins", scrie publicaţia, care notează că expulzările sunt reluate odată cu trecerea iernii.

Aproximativ 40 de persoane ocupau casa nelocuită, inclusiv copii de vârste mici, toate aceste familii provenind din România, precizează Le Progres.

În pofida faptului că au fost evacuate de către forţele de ordine, familiile respective au hotărât să instaleze o tabără în apropierea casei, în prezent inaccesibilă. Ei dorm în corturi sau pe saltele puse direct pe sol, scrie publicaţia.

Aproximativ 12 agenţi de poliţie au intervenit joi seara, cu scopul de a-i obliga să părăsească sectorul.

De asemenea, o sursă citată de publicaţie a declarat că, joi după-amiaza, serviciul de salubritate a colectat lucruri ce aparţineau acestor familii, cum ar fi mese, saltele şi chiar bicicletele unor copii, pentru a le arunca la gunoi.

Însă joi seara, către orele 21.00 (22.00, ora României), adulţii şi copii, aflaţi în continuare în acelaşi loc, se pregăteau să petreacă o nouă noapte sub cerul liber, potrivit publicaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici