Mai multe persoane, reţinute sub suspiciunea că ar fi avut legătură cu atacul de la Sankt-Petersburg

Autorităţile ruse au anunţat joi că au reţinut mai multe persoane despre care se crede că ar avea legătură cu atacul terorist de la metroul din Sankt-Petersburg, precizând că au descoperit şi elemente ale unui dispozitiv exploziv în apartamentul în care aceştia locuiau, relatează AP

1390 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane, reţinute sub suspiciunea că ar fi avut legătură cu atacul de la Sankt-Petersburg

Mai multe persoane, reţinute sub suspiciunea că ar fi avut legătură cu atacul de la Sankt-Petersburg (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Comisia de investigaţii din Rusia a comunicat că suspecţii sunt originari din Asia Centrală, la fel ca presupusul autor al atacului terorist.

Anchetatorii au descoperit şi o serie de obiecte care îi vor ajuta în investigaţia privitoare la atacul terorist de la metrou, a mai precizat Comisia.

Locatarii clădirii au fost evacuaţi înainte ca geniştii să înceapă operaţiunile de cercetare. Konstantin Serov, un oficial din cadrul administraţiei locale din Sankt-Petersburg, a declarat că poliţia a dezamorsat un dispozitiv exploziv în apartamentul suspecţilor.

Agenţiile ruse de ştiri au relatat că autorităţile au reţinut trei persoane.

Un atac terorist a avut loc luni după-amiază la metroul din Sankt Petersburg, la bordul unui tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic. Potrivit ultimului bilanţ, 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite. Atentatul nu a fost revendicat de nicio organizaţie.

Atentatorul sinucigaş, în persoana lui Akbarjon Djalilov, este un islamist rus de origine kîrgîză, în vârstă de 22 de ani, care ar avea legături cu insurgenţii din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici