Mai multe proiecte de atentate au fost dejucate în Franţa, afirmă premierul francez

"Mai multe proiecte de atentate" au fost dejucate în ultimii doi ani în Franţa, a anunţat vineri premierul Manuel Valls, confirmând în mod oficial informaţii obţinute de instituţii de presă de la surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

118 afișări
Imaginea articolului Mai multe proiecte de atentate au fost dejucate în Franţa, afirmă premierul francez

Premierul francez Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul premierului francez a anunţat imediat că declaraţia lui Manuel Valls nu făcea referire la proiecte necunoscute marelui public în ultimii doi ani.

"Au fost împiedicate plecări de combatanţi (jihadişti), inclusiv minori, şi mai multe proiecte de atentate ce erau planificate pe teritoriul francez au fost dejucate", a declarat şeful Guvernului francez într-un discurs susţinut la Institutul de Înalte Studii de Apărare Naţională şi Securitate din Franţa.

"Facem faţă în acelaşi timp unui inamic intern şi extern", a declarat premierul francez. Nu spunem aceasta pentru a "semăna frică", ci pentru ca ''aleşii şi concetăţenii noştri să fie pe deplin conştienţi de această ameninţare", a adăugat Valls.

Potrivit biroului premierului francez, Manuel Valls s-a referit la "patru proiecte de atentat care au fost efectiv dejucate", între care acţiunile planificate de gruparea "Cannes-Torcy-Sarcelles, de jihadistul din Canet, de un alt jihadist întors din Liban şi de două tinere ce intenţionau să atace ţinte civile".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici