Mai multe rachete au fost lansate în zona aeroportului din Tripoli/Zborurile au fost redirecţionate

Autorităţile din Libia au transmis că mai multe rachete au fost lansate marţi seară în apropierea aeroportului din Tripoli, capitala ţării, ceea ce a cauzat devierea zborurilor, la mai puţin de o săptămână după ce ONU a intermediat un acord între grupările armate din oraş, relatează Reuters.

527 afișări
Imaginea articolului Mai multe rachete au fost lansate în zona aeroportului din Tripoli/Zborurile au fost redirecţionate

O aeronavă de pasageri cu destinaţia Tripoli a fost deviată spre oraşul Misrata din Libia

Purtătorul de cuvânt al aerportului Matiga din Tripoli, singurul funcţional din capitală, a declarat că nu există victime sau pagube materiale.

Presa din Libia a transmis că mai multe persoane au fost rănite în urma atacului, iar o rachetă a aterizat în Marea Mediterană.

Grupările rivale au intrat în conflict în ultimele zile, dar disputa s-a localizat în sudul oraşului. Aeroportul Matiga este situat într-o suburbie estică.

O aeronavă de pasageri care trebuia să aterizeze în Tripoli a fost deviată spre aeroportul din oraşul Misrata, la aproximativ 190 de kilometri est de Tripoli.

Purtătorul de cuvânt a transmis că toate zborurile spre Tripoli vor fi redirecţionate spre Misrata.

Cetăţenii au raportat mai multe explozii provocate de un atac cu rachete în zona aeroportului Matiga din capitala Libiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici