Mai multe staţiuni de schi din Austria, izolate de restul ţării din cauza ninsorii

Mai multe staţiuni de schi din Austria erau izolate de restul ţării din cauza ninsorii, iar riscurile de avalanşă se agravau sâmbătă în vestul teritoriului.

291 afișări
Imaginea articolului Mai multe staţiuni de schi din Austria, izolate de restul ţării din cauza ninsorii

Mai multe staţiuni de schi din Austria, izolate de restul ţării din cauza ninsorii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ninsorile au perturbat de asemenea competiţiile din cadrul Cupei Mondiale la schi şi la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret, prevăzute în Austria.

Staţiunile Lech, Zuers şi Stuben, situate în landul occidental Vorarlberg, şi staţiunea Ischgl, din Tyrol, erau inaccesibile, drumurile fiind blocate.

Specialiştii vorbesc despre o situaţie "critică" în ceea ce priveşte riscurile de avalanşă şi îi sfătuiesc pe schiori să evite traseele în afara pistelor special amenajate. În Vorarlberg, riscul de avalanşe a crescut la nivelul 4, cel maxim fiind 5.

În Tyrol, 7.000 de locuinţe au rămas fără electricitate peste noapte.

Stratul de zăpadă depus în vestul ţării începând de vineri depăşeşte un metru, iar noi ninsori şi rafale puternice de vânt sunt aşteptate în week-end.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici