Mai multe victime în rândul civililor după un raid aerian american la Kabul

Un raid aerian american la Kabul, efectuat după ce insurgenţii au bombardat aeroportul din capitala afgană, s-a soldat cu mai multe victime civile în urma defectării unei rachete, se arată într-un comunicat al misiunii NATO în Afganistan, potrivit BBC News online.

848 afișări
Imaginea articolului Mai multe victime în rândul civililor după un raid aerian american la Kabul

Mai multe victime în rândul civililor după un raid aerian american la Kabul

Raidul a fost efectuat în sprijinul forţelor de securitate afgane implicate în lupte cu insurgenţii care au bombardat aeroportul de la Kabul, la doar câteva ore după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a ajuns în capitala afgană.

"În mod tragic, una dintre rachete s-a defectat, cauzând victime", se afirmă în comunicat.

Misiunea NATO "regretă profund vătămarea necombatanţilor. O investigaţie privind atacul şi muniţia defectă a fost iniţiată", au mai precizat oficialii.

Momentan nu este clar câţi civili au fost răniţi sau ucişi în urma incidentului.

Statele Unite au confirmat recent că vor suplimenta efectivele americane din Afganistan cu 3.000 de militari.

Reţeaua teroristă Stat Islamic, dar şi insurgenţii talibani au revendicat atacul asupra aeroportului, afirmând chiar că au vizat aeronava în care se afla secretarul american al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici