Mai mulţi diplomaţi americani au părăsit vineri ambasada SUA din Caracas

Mai mulţi diplomaţi americani au părăsit vineri ambasada SUA din Caracas într-un convoi escortat de poliţie după ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a întrerupt relaţiile cu Washingtonul şi a cerut personalului american să părăsească ţara, relatează reuters

648 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi diplomaţi americani au părăsit vineri ambasada SUA din Caracas

Mai mulţi diplomaţi americani au părăsit vineri ambasada SUA din Caracas

Statele Unite îi contestă legitimitatea lui Maduro, un socialist aflat la putere din 2013, ca preşedinte al naţiunii bogate în petrol şi îl susţin pe liderului opoziţiei, Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela.

Guaido, care a devenit lider al opoziţiei, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar. Dar el încă nu are control asupra instituţiilor statului, care rămân loiale lui Maduro, în ciuda unei crize economice şi politice profunde.

Departamentul de Stat a cerut angajaţilor guvernamentali ai ambasadei SUA să părăsească Venezuela şi a transmis că cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare părăsirea ţării din America de Sud.

Un martor a declarat pentru Reuters că în jurul orei locale 8:30 a văzut un convoi de autovehicule însoţite de motociclete de poliţie şi maşini cu lumini intermitente care se aflau pe o autostradă din Caracas în direcţia aeroportului. Alţi poliţişti au blocat traficul.

Un alt videoclip care circulă pe reţelele de socializare online a arătat aceeaşi caravană care părăsise ambasada, un complex fortificat de clădiri cu vedere spre centrul oraşului.

Maduro, într-un discurs înflăcărat a declarat miercuri că întrerupe relaţiile diplomatice cu Statele Unite pentru că au instigat la declanşarea unei lovituri de stat împotriva lui, deşi administraţia Donald Trump a anunţat apoi că relaţiile celor două state vor fi menţinute cu Guaido.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici