Mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă cu forţa într-un teatru unde se afla Macron | VIDEO

Un spectacol a fost perturbat pentru o perioadă scurtă de timp după ce zeci manifestanţi antiguvernamentali au încercat să pătrundă vineri seară într-un teatru din Paris unde se afla şi preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează site-ul Le Figaro.

980 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă cu forţa într-un teatru unde se afla Macron | VIDEO

Mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă cu forţa într-un teatru unde se afla Macron

Încă nu este clar modul în care manifestanţii au ştiut despre prezenţa liderului francez în Teatrul Bouffes du Nord din Paris, dar autorităţile suspectează că jurnalistul şi activistul Taha Bouhafs este implicat în acest incident.

Bouhafs, aflat şi el în sala de teatru în care se afla şi preşedintele, a fost reţinut în legătură cu organizarea unei demonstraţii nedeclarate.

Potrivit autorităţilor, activistul este suspectat de "apartenenţă la un grup format pentru a comite violenţe sau pagube", a afirmat o sursă citată de publicaţia franceză.

Preşedintele francez şi soţia sa se aflau la teatru pentru a viziona spectacolul La Mouche (Musca), relatează agenţia de ştiri Reuters.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare arată câteva zeci de protestatari scandând sloganuri ca "Macron, demisia", iar la un moment dat au încercat să pătrundă în clădirea teatrului.

"A existat o tentativă de invadare a teatrului, dar cuplul prezidenţial a putut să rămână până la sfârşitul piesei şi a părăsit locul cu maşina în jurul orei 22:00, escortaţi de poliţie", potrivit unei surse citate de Reuters.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni faţă de reforma sistemului de pensii propusă de Administraţia preşedintelui Emmanuel Macron.

Principala nemulţumire a protestatarilor este propunerea de creştere a vârstei de pensionare în Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că reformele sunt esenţiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi spun că asta va însemna că mulţi francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici