Maia Sandu, premierul Rep. Moldova, apel către funcţionarii publici: Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat | VIDEO

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a ţinut duminică un discurs prin care le-a transmis funcţionarilor publici că noul Guvern doreşte să elibereze instituţiile statului de controlul politic şi a cerut susţinerea acestora în perioada de transfer a puterii.

806 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, premierul  Rep. Moldova, apel către funcţionarii publici: Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat | VIDEO

Maia Sandu, premierul Rep, Moldova, apel către funcţionarii publici: Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat

„Voi sunteţi temelia bunei administrări a ţării. Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat această ţară, prin competenţele, cunoştiinţele şi loialitatea voastră faţă de Republica Moldova. Noul Guvern ales şi învestit legitim pe care îl conduc îşi propune în primul rând să elibereze administraţia de presiune şi şantaj, astfel încât să fiţi liberi, să vă faceţi meseria în folosul oamenilor”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a condamnat faptul că instituţiile publice s-au aflat în ultimii ani sub control politic şi a garantat funcţionarilor că acest lucru urmează să se schimbe.

„Ne dorim ca funcţionarii publici să aibă o singură autoritate: legea. Ştim că în ultimii ani aţi fost presaţi să îndepliniţi ordinele primite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu e normal într-un stat democratic”, a transmis Maia Sandu.

Noi, miniştrii din noul Guvern, vom desfiinţa controlul politic asupra instituţiilor, aşa încât dumneavoastră să vă îndepliniţi atribuţiile doar în concordanţă cu ce e scris în lege”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Maia Sandu a criticat faptul că Partidul Democrat nu doreşte să predea puterea: „Ţara noaştră trăieşte acum vremuri de cumpănă. Fosta Guvernare oligarhică nu doreşte să plece benevol de la putere şi încearcă să vă mplice în jocurile ei murdare. Este important să conştientizaţi că trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituţii şi în ţară depinde acum de loialitatea voastră faţă de lege şi cetăţeni.”.

Maia Sandu le-a cerut funcţionarilor publici să susţină noul Guvern şi să nu mai primească ordine de la Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

„Vă îndemn să susţineţi eforturile noului Guvern legitim şi să construim o ţară liberă şi prosperă. Nu ascultaţi de indicaţiile ilegale şi nedemne ale lui Plahotniuc împotriva poporului. El vrea să vă folosească drept scut pentru a se apăra pe sine. Lui nu îi pasă de voi. Nu îi pasă de lege. Voi sunteţi mai mulţi şi mai puternici. Nu ieşiti în stradă la îndemnul uzurpatorului. Aveţi încrederea că în curand vă vom elibera”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a anunţat că începând de luni, instituţiile de stat trebuie să funcţioneze în regim normal.

De asemenea, Maia Sandu a transmis că va organiza o conferinţă de presă la ora 16.00.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici