Majoritatea locuitorilor din Arhipelagul Noua Caledonie se opun independenţei faţă de Franţa

Peste 60% dintre locuitorii Arhipelagului Noua Caledonie, situat în Oceanul Pacific, s-au pronunţat, într-un referendum, împotriva independenţei faţă de Franţa, conform rezultatelor parţiale anunţate duminică, informează cotidianul Le Figaro şi agenţia Associated Press.

1709 afișări
Imaginea articolului Majoritatea locuitorilor din Arhipelagul Noua Caledonie se opun independenţei faţă de Franţa

Majoritatea locuitorilor din Arhipelagul Noua Caledonie se opun independenţei faţă de Franţa

Aproape 75% dintre cele peste 174.000 de persoane înscrise pe listele electorale au participat la referendumul organizat duminică în Arhipelagul Noua Caledonie pe tema independenţei faţă de Franţa.

Conform rezultatelor preliminare anunţate de Comisia electorală locală, peste 60% dintre alegători se opun independenţei faţă de Franţa.

Arhipelagul Noua Caledonie este teritoriu francez din anul 1853. După persecuţiile la care populaţia locală, etnia kanak, a fost supusă în perioada colonială, teritoriul francez a primit, în perioada modernă, subvenţii anuale consistente din partea Parisului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici