Majoritatea pasagerilor avionului prăbuşit în Mexic sunt cetăţeni americani

Cel puţin 65 din cele 103 oameni aflaţi la bordul avionului prăbuşit în Mexic sunt cetăţeni americani, a declarat un reprezentant al Ambasadei SUA în Mexic, iar autorităţile au comunicat că majoritatea victimelor au suferit răni minore, doar două persoane fiind rănite mai serios, relatează Reuters.

1194 afișări
Imaginea articolului Majoritatea pasagerilor avionului prăbuşit în Mexic sunt cetăţeni americani

Majoritatea pasagerilor avionului prăbuşit în Mexic sunt cetăţeni americani

Cel puţin 85 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri al companiei Aeroméxico s-a prăbuşit marţi, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria din Durango. Toate cele 103 persoane aflate la bordul aeronavei au supravieţuit incidentului aerian.

Alejandro Cardoza, un purtător de cuvânt al agenţiei locale de protecţie civilă, a declarat că avionul a aterizat forţat la aproximativ 10 kilometri de aeroport.

Aeronava a luat foc după prăbuşire, însă majoritatea persoanelor aflate la bord au reuşit să iasă din epava avionului prin propriile forţe, potrivit oficialilor mexicani.

Consulatul SUA de la Monterrey şi Ambasada SUA de la Ciudad de Mexico sunt în contact cu autorităţile locale şi federale din Mexic şi compania aeriană, a anunţat un purtător de cuvânt al ambasadei.

Două persoane - pilotul şi un copil - au suferit răni ceva mai serioase, în timp ce restul pasagerilor şi membrilor echipajului au scăpat cu răni minore, au anunţat autorităţile mexicane.

Compania Aeromexico a transmis miercuri că 64 de persoane au fost deja externate din spitale.

Luis Gerardo Fonseca, directorul agenţiei de aviaţie civilă din Mexic, a anunţat că investigatorii au descoperit înregistratoarele de zbor ale avionului, care mai sunt cunoscut şi sub numele de cutii negre.

Grupo Aeroportuario Centro Norte, operatorul aeroportului General Guadalupe Victoria din Durango, a comunicat că primele dată indică faptul că incidentul ar fi fost cauzat de vremea nefavorabilă, precizând că aeronava a decolat în cursul unei puternice furtuni cu grindină, piloţii fiind nevoiţi să încerce să aterizeze forţat, informează site-ul postului BBC News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici