Majoritatea ruşilor admiră maniera în care Stalin a condus Uniunea Sovietică

Majoritatea cetăţenilor ruşi admiră maniera în care Iosif Stalin a condus Uniunea Sovietică, potrivit unui sondaj publicat vineri, pe fondul controversei privind imaginea dictatorului, înainte de cea de-a 130-a aniversare a naşterii sale.

90 afișări
Imaginea articolului Majoritatea ruşilor admiră maniera în care Stalin a condus Uniunea Sovietică

Majoritatea ruşilor admiră maniera în care Stalin a condus Uniunea Sovietică (Imagine: marxists.org)

Conform acestei anchete realizate de Centrul pentru studierea opiniei publice ruse (VTsIOM), 54 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că apreciază pozitiv calităţile de lider ale lui Stalin, în timp ce 8 la sută sunt de părere contrară.

Pe de altă parte, 37 la sută au afirmat că au o atitudine pozitivă faţă de Stalin, în timp ce 13 la sută şi-au exprimat aversiunea faţă de fostul lider sovietic, născut la 21 decembrie 1879.

Conform sondajului realizat la începutul lui decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.600 de persoane, 28 la sută din respondenţi au spus că sunt indiferenţi cu privire la Stalin, nivelul fiind mai ridicat în rândul tinerilor (38 la sută).

Pe de altă parte, 58 la sută dintre respondenţi au apreciat că Rusia de astăzi nu mai are nevoie de un lider ca Stalin.

În Rusia, fostul dictator este pe de o parte celebrat pentru victoria URSS în cel de-al doilea Război Mondial, pe de altă parte acuzat că este responsabil de moartea a milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici