Malaezia cere familiei lui Kim Jong-Nam mostre de ADN înainte de a-i preda trupul

Trupul fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, nu va părăsi teritoriul Malaeziei până când familia nu va oferi mostre de ADN, au avertizat vineri autorităţile de la Kuala Lumpur, potrivit Le Figaro.

1351 afișări
Imaginea articolului Malaezia cere familiei lui Kim Jong-Nam mostre de ADN înainte de a-i preda trupul

Malaezia cere familiei lui Kim Jong-Nam mostre de ADN înainte de a-i preda trupul

Medicii legişti malaezieni încearcă să afle detalii despre asasinarea lui Kim Jong-Nam, atribuită de Seul agenţilor care lucrează pentru autorităţile de la Phenian.

Experţii efectuează vineri analize pentru a afla care este substanţa toxică cu care ar fi fost stropită faţa lui Kim Jong-Nam în momentul în care acesta se pregătea să se îmbarce într-un avion pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Diplomaţi nord-coreeni s-au opus autopsiei, potrivit unor responsabili malaezieni, însă Kuala Lumpur a anunţat vineri că trupul nu va fi predat Phenianului până când procedurile nu vor fi finalizate.

"Până în prezent, niciun membru al familiei sau apropiat nu a venit să identifice sau să ceară corpul. Avem nevoie de mostre ADN ale unui membru al familiei pentru a stabili profilul persoanei decedate", a declarat Abdul Samah Mat, şeful Poliţiei din statul Selangor, unde se află aeroportul.

"Coreea de Nord a formulat o cerere pentru restituirea trupului, dar înainte de a-l preda, avem nevoie să îl identificăm", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici