Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, a REVENIT în oraşul său natal, la şase ani după ce a fost împuşcată de un taliban

Activista Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, a revenit sâmbătă în Mingora, oraşul său natal aflat în nord-vestul Pakistanului, pentru prima dată după ce a fost împuşcată în cap de un militant taliban, în anul 2012, informează site-ul cotidianului The Guardian.

1913 afișări
Imaginea articolului Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, a REVENIT în oraşul său natal, la şase ani după ce a fost împuşcată de un taliban

Malala Yousafzai a revenit în oraşul său natal din Pakistan, pentru prima dată după şase ani

Yousafzai şi părinţii ei au fost transportaţi cu un elicopter militar până la o şcoală de băieţi de lângă Mingora, în valea Swat din nord-vestul Pakistanului.

Potrivit televiziunii pakistaneze Geo TV, Yousafzai a vizitat un parc din oraş şi a ţinut un discurs la o şcoală.

 

 

 

 

Vizita la Mingora nu era iniţial programată, în special din cauza securităţii precare în zonă. Totuşi, în ultimele zile au fost luate măsuri suplimentare de securitate, iar toate drumurile de acces în oraş au fost blocate începând de sâmbătă dimineaţă.

"Sunt atât de fericit să fiu acasă şi să ating din nou cu picioarele acest pământ", a declarat activista, vizibil emoţionată.

Malala, astăzi în vârstă de 20 ani, a devenit în 2014 cea mai tânără laureată a Nobelului pentru Pace pentru lupta sa împotriva exploatării copiilor şi tinerilor.

Tânăra a fost împuşcată în cap, în 2012, în timp ce se întorcea de la şcoală împreună cu două colege, în oraşul Mingora din districtul Swat, pentru că susţinea dreptul femeilor la educaţie. Ea a supravieţuit atacului şi s-a mutat în Marea Britanie. Malala a intrat în vizorul talibanilor după ce a scris mai multe articole pentru BBC în care a criticat regimul de viaţă strict impus de talibani, inclusiv interzicerea accesului fetelor la educaţie.

În 2017, Malala Yousafzai a fost numită şi mesager pentru pace al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici