Malaysia opreşte căutarea zborului MH370 în Marea Chinei de Sud. Sistemele de transmisie ale Boeingului au fost "dezactivate"

Premierul malaysian Najib Razak a anunţat sâmbătă oprirea căutării în Marea Chinei de Sud a avionului de tip Boeing 777 dispărut de pe radare în urmă cu o săptămână, din cauza unor informaţii potrivit cărora avionul a deviat de la rută către vestul peninsulei malaysiene.

1022 afișări
Imaginea articolului Malaysia opreşte căutarea zborului MH370 în Marea Chinei de Sud. Sistemele de transmisie ale Boeingului au fost "dezactivate"

Malaysia opreşte căutarea zborului MH370 în Marea Chinei de Sud. Sistemele de transmisie ale Boeingului au fost "dezactivate"

"Punem capăt operaţiunilor noastre în Marea Chinei de Sud şi reexaminăm desfăşurarea forţelor", a declarat şeful Guvernului într-o conferinţă de presă.

Mişcările zborului MH370, care a dispărut în urmă cu o săptămână de pe radare după ce a părăsit ruta pe care trebuia să o urmeze, au fost provocate printr-o "acţiune deliberată", a declarat sâmbătă premierul Najib Razak, care nu a confirmat o deturnare.

Sistemele de transmisie de date ale avionului de tip Boeing 777 "au fost dezactivate", a adăugat el, într-o conferinţă de presă, dar contacte prin satelit au fost relevate timp de aproximativ şase ore după dispariţia avionului de pe ecranele radarelor civile.

Avionul se afla în acel moment - sâmbătă, 8 martie, ora 1.30 -  la jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului, după o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing, având 239 de persoane la bord.

Avionul a schimbat direcţia, îndreptându-se către vest, spre Oceanul Indian. "Aceste mişcări sunt în concordanţă cu o acţiune deliberată a cuiva din avion", a declarat şeful Guvernului.

Însă, "în pofida informaţiilor de presă care evocă o deturnare, doresc să fiu foarte clar: anchetăm încă toate posibilităţile care au putut să provoace schimbarea direcţiei (zborului) MH370", a spus el.

Najib Razak a anunţat totodată oprirea căutărilor în Marea Chinei de Sud, din cauza acestor informaţii potrivit cărora avionul a deviat de la rută către vestul peninsulei malaysiene.

"Punem capăt operaţiunilor noastre în Marea Chinei de Sud şi reexaminăm desfăşurarea forţelor", a declarat şeful Guvernului în conferinţa de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici