Malta avertizează că Italia riscă să producă o nouă criză financiară în zona euro/ Ministrul slovac: Roma să nu ia ostatice ţările din zona euro

Italia riscă să genereze în zona euro o criză similară cu cea produsă de Grecia în 2010 dacă noul guvern populist se concentrează doar pe cheltuieli, avertizează ministrul maltez al Finanţelor, Edward Scicluna, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1457 afișări
Imaginea articolului Malta avertizează că Italia riscă să producă o nouă criză financiară în zona euro/ Ministrul slovac: Roma să nu ia ostatice ţările din zona euro

Malta avertizează că Italia riscă să producă o nouă criză financiară în zona euro/ Avertismentul Slovaciei

"Dacă problema se pune doar să fie făcute împrumuturi şi cheltuieli, din păcate va fi o reeditare a crizei din Grecia", a declarat Edward Scicluna în cursul unei reuniuni desfăşurate la Bruxelles.

Liderii ţărilor din zona euro şi specialiştii în domeniul pieţelor financiare au exprimat preocupare în legătură cu desemnarea lui Giuseppe Conte pentru funcţia de premier al Italiei, politicianul fiind susţinut de formaţiunea antisistem Mişcarea Cinci Stele şi de partidul eurosceptic Liga Nordului.

Slovacia avertizează Italia să nu ia ostatice ţările din zona euro

Noul guvern populist al Italiei va trebui să evite să ia ostatice restul ţărilor din zona euro, avertizează Peter Kazimir, ministrul Finanţelor din Slovacia.

"Sper sincer că noul guvern din Italia nu va ignora regulile şi nu va lua ostatică zona euro de dragul promisiunilor electorale. Ar fi ceva foarte riscant", a declarat Peter Kazimir, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Dacă vor decide să meargă într-o misiune sinucigaşă şi să părăsească nava, atunci să facă aşa, dar ... să fie foarte clar, nu sunteţi singuri la bordul navei!", a atras atenţia Kazimir.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici