Malta: Presupuşii organizatori ai asasinatului jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia au fost identificaţi-presă

Poliţia malteză a identificat un grup de cel puţin trei persoane despre care se crede că au pus la cale asasinarea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, crimă comisă pe data de 16 octombrie 2017, informează agenţia Reuters, citând publicaţia The Sunday Times of Malta.

2075 afișări
Imaginea articolului Malta: Presupuşii organizatori ai asasinatului jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia au fost identificaţi-presă

Malta:Presupuşii organizatori ai asasinatului jurnalistei Caruana Galizia au fost identificaţi-presă

Publicaţia, care a citat ofiţeri de rang înalt, nu a dezvăluit numele suspecţilor.

Poliţia din Malta nu a comentat informaţiile vehiculate de presă, însă o sursă din cadrul autorităţilor a negat relatarea.

Separat, Corinne Vella, sora lui Daphne Caruana Galizia, a declarat că "familia nu a fost informată în mod formal că poliţia ar fi identificat presupuşii responsabili" de această crimă.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Trei indivizi, despre care se crede că au executat asasinatul, sunt în stare de arest de aproape un an. Aceştia au pledat nevinovaţi la acuzaţiile ce le sunt aduse.

Potrivit The Sunday Times of Malta, investigatorii maltezi cred că organizatorii asasinatului au avut motive diferite pentru a comanda uciderea jurnalistei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici