Malta suspendă toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său

  • Malta suspendă de sâmbătă toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său din cauza epidemiei de coronavirus
  • Transportul aerian de mărfuri nu va fi afectat
  • Răspândirea coronavirusului şi restricţiile de circulaţie afectează puternic economia Maltei
644 afișări
Imaginea articolului Malta suspendă toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său

Malta suspendă toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său

Guvernul Maltei a anunţat că suspendă, începând de sâmbătă, toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său, cu excepţia cazurilor umanitare şi a repatrierilor cetăţenilor săi, potrivit Reuters. De asemenea, transporturile aeriene de mărfuri nu vor fi restricţionate.

Malta, o ţară a cărei economie depinde foarte mult de turism, a raportat 38 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 32 de persoane s-au infectat în străinătate.

„Sâmbătă va fi o zi neagră pentru industria locală de aviaţie şi pentru toţi cei care au muncit fără oprire pentru a asigura creşterea şi succesul acestei industrii în ultimii ani”, a declarat Alan Borg, directorul general al celui mai mare aeroport din ţară.

„Acum, mai mult ca oricând, este crucial să lucrăm împreună cu Guvernul şi cu toţi actorii implicaţi pentru ca industria aeronautică să poată trece cu bine prin aceste încercări”, a spus el.

Răspândirea virusului şi restricţiile de circulaţie impuse de statele lumii au afectat puternic economia Maltei. Turismul asigură un sfert din produsul intern brut al ţării, iar sectorul financiar din această ţară depinde foarte mult de lucrătorii străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici