Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit 30 de zile

Judecătoria sectorului Buiucani a dispus miercuri prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest preventiv la domiciliu emis pe numele lui Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcţie al Chişinăului, relatează Unimedia.

237 afișări
Imaginea articolului Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit 30 de zile

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit 30 de zile

Decizia a fost luată miercuri, la solicitarea procurorilor.

"Este o absurditate ceea ce se întâmplă, mai ales în condiţiile în care referendumul urmează să aibă loc la o săptămână după ce va expira mandatul de arestare. Şedinţa cu noul judecător a început cu stângul. Prin această decizie se mai încalcă un articol din CEDO (n.red. - Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului). În ceea ce priveşte referendumul, oamenii au înţeles ca este un moft al lui Igor Dodon (n.red. - preşedintele R.Moldova) şi al socialiştilor, care va costa câteva milioane. Ar fi fost corect să fiu în libertate să le spun oamenilor ce am facut eu în cei nouă ani", a declarat, potrivit Unimedia, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie până la emiterea unei sentinţe definitive.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a stabilit organizarea pe 19 noiembrie a referendumului privind demiterea sau nu a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă se află din 26 mai în arest la domiciliu.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, citaţi de Unimedia, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici