Manfred Weber nu va fi preşedintele Comisiei Europene. Cine este favorit pentru preluarea funcţiei

Liderii Uniunii Europene au decis că Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE), nu va fi viitorul preşedinte al Comisiei Europene, au declarat mai multe surse, citate de publicaţia germană Die Welt şi agenţia de presă Reuters.

5654 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber nu va fi preşedintele Comisiei Europene. Cine este favorit pentru preluarea funcţiei

Manfred Weber nu va fi preşedintele Comisiei Europene -surse

Decizia a fost luată în urma mai multor discuţii purtate în cadrul summitului G20 din Osaka, menţionează Die Welt.

Cancelarul german Angela Merkel, care l-a susţinut pe Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ar fi acceptat decizia.

Printre oficialii care nu au susţinut candidatura lui Weber se numără preşedintele francez Emmanuel Macron.

Negocierile pentru desemnarea şefilor instituţiilor europene vor continua duminică, la Bruxelles, în cadrul unui summit special al Consiliului European.

Un diplomat european de rang înalt a declarat pentru Reuters că Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), este favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene, deţinută momentan de Jean-Claude Juncker.

„Timmermans este cel mai bine plasat”, a declarat diplomatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici