Manifestanţii de la Hong Kong folosesc o aplicaţie pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth

O nouă aplicaţie de mesagerie pe smartphone, FireChat, care funcţionează fără reţea de telefonie mobilă sau Internet, face furori în rândul manifestanţilor prodemocraţie de la Hong Kong, care se tem de cenzură sau de saturarea comunicaţiilor.

219 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii de la Hong Kong folosesc o aplicaţie pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth

Manifestanţii de la Hong Kong folosesc o aplicaţie pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lansată de către o societate californiană creată de către un francez, Micha Benoliel, această aplicaţie care utilizează tehnologia Bluetooth a fost descărcată de 100.000 de ori numai duminică, la Hong Kong.

Până în prezent, reţeaua de telefonie mobilă a oraşului nu a fost întreruptă în mod deliberat de către autorităţi, dar este supraaglomerată, iar manifestanţii au întâmpinat uneori dificultăţi în a da telefon sau a trimite mesaje. Dar ei şi-au dat seama că pot rămâne în contact cu prieteni, pe o rază de câteva zeci de metri, cu ajutorul acestei aplicaţii.

"Grupuri de pe Facebook au îndemnat să fie descărcată, în eventualitatea unor momente critice" în timpul manifestaţiilor, a declarat Minnie.

Cu sediul la San Francisco, compania lui Micha Benolien, OpenGarden, a publicat frecvent mesaje adresate manifestanţilor.

"Sperăm că FireChat vă va fi de folos. Amintiţi-vă că pentru moment mesajele nu sunt încriptate. Fiţi prudenţi", se arăta într-unul dintre aceste texte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici