Manifestaţie la Cairo pentru ca noua Constituţie să protejeze drepturile femeilor

Circa 200 de persoane au protestat marţi în centrul oraşului Cairo pentru a cere ca noua Constituţie să protejeze drepturile femeilor, după ce fragmente din textul în curs de elaborare au provocat îngrijorări în rândurile femeilor şi militanţilor.

239 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Cairo pentru ca noua Constituţie să protejeze drepturile femeilor

Manifestaţie la Cairo pentru ca noua Constituţie să protejeze drepturile femeilor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Demonstranţii, femei şi bărbaţi, s-au adunat în faţa sediului Consiliului Shura, camera superioară a Parlamentului egiptean, în timpul reuniunii celor 100 de membri.

"Vocile femeilor nu sunt auzite în Adunarea Constituantă", scria pe o pancartă.

Militanţii pentru drepturile femeilor sunt îngrijoraţi în special de articolul 36. Potrivit informaţiilor apărute în presă, acesta ar scădea vârsta căsătoriei sub 18 ani şi ar limita dreptul femeilor la educaţie şi muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici