Manifestaţie la Columbia, în South Carolina, împotriva arborării drapelului confederat

Câteva sute de persoane au manifestat marţi, la Columbia, capitala statului american South Carolina, pentru ca drapelul confederat, simbol al sclavagismului în Statele Unite, să fie retras din faţa Guvernului local, relatează Reuters.

217 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Columbia, în South Carolina, împotriva arborării drapelului confederat

Manifestaţie la Columbia, în South Carolina, împotriva arborării drapelului confederat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această manifestaţie intervine după masacrul comis miercurea trecută într-o biserică din Charleston frecventată de afroamericani. Un tânăr adept al tezelor supremaţiei albilor a împuşcat mortal nouă persoane în această biserică, fiind arestat ulterior de poliţie.

Guvernatorul statului South Carolina, Nikki Haley, a cerut deja, luni, retragerea drapelului confederat din faţa instituţiilor locale.

Le cererea guvernatorului, Congresul din South Carolina, a cărui sesiune se încheie în cursul acestei săptămâni, a stabilit pentru marţi dezbaterea unei moţiuni privind retragerea drapelului confederat, care atârnă în faţa instituţiilor locale încă de la începutul anilor '60.

Drapelul confederat este un simbol al mândriei Sudului pentru susţinătorii arborării sale, dar şi al rasismului pentru detractorii săi.

Autorul masacrului de la Charleston a publicat pe un blog fotografii în care arde drapelul federal american şi îl agită pe cel confederat.

O petiţie naţională împotriva arborării drapelului confederat a adunat peste 500.000 de semnături pe site-ul MoveOn.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici