Manifestaţii în Moscova: Ultranaţionalişti au cerut demisia lui Vladimir Putin

Mii de ultranaţionalişti care au ieşit duminică pe străzile Moscovei, ca în fiecare an cu ocazia "Marşului rus", au cerut demisia preşedintelui Vladimir Putin, pe care îl acuză că nu protejează poporul rus, denunţând, de asemenea, imigraţia ilegală.

225 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în Moscova: Ultranaţionalişti au cerut demisia lui Vladimir Putin

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre organizatorii marşului, Aleksandr Belov, a estimat la 20.000 numărul participanţilor la această acţiune. Dar, potrivit poliţiei, este vorba de circa 6.000 de persoane.

Numeroşi demonstranţi aveau faţa acoperită, sfidând astfel o nouă lege ce interzice purtarea de măşti în timpul manifestaţiilor.

Potrivit poliţiei, 25 de persoane care purtau haine militare negre au fost reţinute.

Belov a afirmat că Putin nu protejează Rusia de sosirea masivă a imigranţilor veniţi în special din fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Activiştii în domeniul libertăţilor individuale se declară îngrijoraţi de creşterea rasismului şi xenofobiei de la destrămarea URSS, în contextul în care sute de mii de persoane originare din Caucazul rus şi din Asia Centrală au venit să lucreze şi să trăiască în marile oraşe ruse pentru a scăpa de sărăcia din regiunea lor de origine.

Potrivit observatorilor, retorica naţionalistă câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul oamenilor politici.

De aproximativ un an, regimul lui Vladimir Putin se confruntă cu o contestare de o amploare fără precedent. La apelul opoziţiei, sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de alegerile considerate marcate de fraude şi faţă de revenirea lui Putin la Kremlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici