Manuel Valls a semnat un cec în valoare de 2.500 de euro pentru escapada de la Berlin

Premierul francez, Manuel Valls, a trimis un cec în valoare de 2.500 de euro Trezoreriei Publice în contul costului deplasării la Berlin, la bordul avionului guvernamental a copiilor săi, pentru a asista la finala Ligii Campionilor, în 6 iunie, relatează Europe 1, în pagina electronică.

75 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls a semnat un cec în valoare de 2.500 de euro pentru escapada de la Berlin

Manuel Valls a semnat un cec în valoare de 2.500 de euro pentru escapada de la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valls a declarat că regretă decizia de a-şi lua copiii la bordul avionului guvernamental care l-a transportat la Berlin la un meci de fotbal şi a promis că va rambursa costul călătoriei lor, după ce escapada a generat numeroase polemici în Franţa.

Cecul a fost semnat, dar factura va fi reglată abia peste câteva zile, deoarece s-a declanşat un întreg proces administrativ. Premierul, în calitate de persoană privată, a semnat un cec în valoare de 2.500 de euro adresat Trezoreriei Publice. Ministerul de Finanţe îl va încasa în baza unui ordin de recuperare, după care va vărsa suma serviciilor administrative ale Guvernului.

Odată intrate în posesia celor 2.500 de euro, acestea vor putea achita factura emisă de forţele aeriene, care corespunde deplasării copiilor lui Manuel Valls. Avionul Falcon 7X folosit pentru deplasarea la Berlin aparţine Escadronului de transport 60, un departament al forţelor aeriene care se ocupă de deplasările oficiale. Pe scurt, cecul a plecat, dar factura nu a fost încă reglată din cauza circuitului administrativ francez.

Premierul, un suporter al echipei FC Barcelona, a mers la Berlin pentru a urmări partida disputată în cadrul finalei Ligii Campionilor, la invitaţia lui Michel Platini, preşedintele UEFA.

Valls, născut în provincia spaniolă Catalonia, susţine că s-a deplasat la Berlin în scop profesional, dar adversarii politici au catalogat drept "indecent" comportamentul său.

Adversarii politici îi reproşează că a folosit un avion oficial pentru a vedea un meci la care nu participa nicio echipă din Franţa.

Valls a zburat de la Poitiers (vestul Franţei) la Berlin, apoi a revenit la Poitiers, unde era o reuniune a Partidului Socialist. Costul zborurilor a fost estimat la aproximativ 20.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici