Manuel Valls: Sistemul francez pentru monitorizarea pasagerilor va fi operaţional din septembrie

Dispozitivul francez în vederea creării unui sistem european referitor la schimbul de date privind pasagerii europeni va fi pregătit începând din septembrie 2015, anunţă premierul Franţei, Manuel Valls, citat de AFP.

268 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls: Sistemul francez pentru monitorizarea pasagerilor va fi operaţional din septembrie

Manuel Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul acestui an, vom lansa sistemul de monitorizare a deplasărilor pe cale aeriană ale persoanelor suspectate de activităţi infracţionale. Platforma franceză de monitorizare va fi operaţională din septembrie 2015", a declarat Manuel Valls în Adunarea Naţională.

Sistemul privind datele pasagerilor curselor aeriene este blocat în prezent de Parlamentul European.

"Trebuie să votăm cum se cere de doi ani, în favoarea acestui sistem, care este indispensabil", a pledat Valls.

Miniştrii de Interne din 11 ţări europene şi secretarul american al Justiţiei au stabilit duminică, după atentatele din Franţa, că sistemul de monitorizare a pasagerilor curselor aeriene este "urgent şi esenţial".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici