Marea Britanie a ridicat nivelul riscului terorist de la "substanţial" la "sever"

Riscul terorist în Marea Britanie a fost ridicat de la "substanţial" la "sever", nivelul patru pe o scală cu cinci niveluri, a anunţat vineri seara ministrul britanic de Interne, Alan Johnson, citat de BBC News online.

19 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a ridicat nivelul riscului terorist de la "substanţial" la "sever"

Scanner corporal instalat pe aeroporturile britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform noului nivel al alertei teroriste, riscul comiterii unui atentat este considerat "foarte probabil".

Decizia a fost luată de Centrul de analiză pentru situaţii teroriste (JTAC) ca reacţie la tentativa de atentat care a avut loc de Crăciun la bordul unui avion de pasageri american care circula pe ruta Amsterdam - Detroit.

Cu toate acestea, Alan Johnson a dat asigurări că nu există informaţii care să sugereze iminenţa vreunui atentat terorist.

"Încă ne confruntăm cu o ameninţare serioasă şi reală din partea terorismului internaţional, aşa că fac apel la public să rămână vigilent, să semnaleze incidentele suspecte şi să susţină poliţia şi serviciile de securitate în efortul continuu de depistare, localizare şi anihilare a activităţilor teroriste", a declarat ministrul britanic de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici