Marea Britanie a suspendat legăturile militare cu Myanmar. May: Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă cu populaţia Rohingya

Marea Britanie a suspendat toate angajamentele militare luate faţă de statul Myanmar, până când acţiunile violente împotriva musulmanilor Rohingya vor fi oprite, a anunţat premierul britanic Theresa May, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1317 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a suspendat legăturile militare cu Myanmar. May: Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă cu populaţia Rohingya

Marea Britanie a suspendat legăturile militare cu Myanmar. May: Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă cu populaţia Rohingya

"Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă cu populaţia Rohingya din Myanmar. Acţiunea militară împotriva lor trebuie să înceteze. Prea mulţi oameni vulnerabili au fost nevoiţi să fugă pentru a-şi salva vieţile. Aung San Suu Kyi [liderul de facto din Myanmar] şi guvernul trebuie să anunţe foarte clar că acţiunea militară trebuie să înceteze. Guvernul britanic anunţă azi că vom opri toate angajamentele de apărare şi de pregătire luate de Ministerul Apărării faţă de armata din Myanmar, până când această problemă va fi rezolvată", a spus Theresa May, în cadrul Adunării Generale a ONU.

În 2016, Marea Britanie a cheltuit aproximativ 300.000 de lire sterline (400.000 de euro) pentru un program de pregătire a armatei din Myanmar, privind principii de conducere, democraţie şi de limbă engleză. Angajamentele nu includ pregătire militară.

Marţi, preşedintele Misiunii Internaţionale ONU pentru Myanmar, a declarat că populaţia Rohingya se confruntă cu "atrocităţi majore" şi fac obiectul "propagandei dezumanizante". Marzuki Darusman a precizat că minele amplasate la graniţa dintre Myanmar şi Bangladesh ucid şi mutilează musulmanii Rohingya care fug de violenţele şi persecuţiile din statul Rakhine.

Potrivit datelor prezentate de ONU, peste 400.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să fugă din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor recente. O represiune împotriva minorităţii Rohingya este în desfăşurare încă de anul trecut şi a inclus violuri în masă, crime, agresiuni şi răpiri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici