Marea Britanie anunţă că se pregăteşte pentru al doilea val de Covid-19

Marea Britanie se pregăteşte pentru un al doilea potenţial val de coronavirus în această iarnă, a declarat directorul executiv al Serviciului Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), Sir Simon Stevens, scrie Metro.co.uk.

3279 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie anunţă că se pregăteşte pentru al doilea val de Covid-19

Marea Britanie anunţă că se pregăteşte pentru al doilea val de Covid-19

Şeful NHS a declarat că este „foarte posibil” să existe o altă creştere a cazurilor Covid-19 în Marea Britanie în lunile de iarnă şi a avertizat că încă nu se ştie dacă va exista un vaccin până atunci.

Întrebat dacă NHS se pregăteşte pentru un al doilea val, Sir Simon a spus: „Da, este complet posibil să existe. În special în cazul în care va coexista cu gripa. Riscul constă în faptul că multe dintre simptome sunt similare”.

„Aşadar, unele dintre lucrurile de care avem nevoie este un sistem riguros de testare şi serviciu de urmărire a contacţilor. De asemenea, cred că vom avea nevoie de cel mai mare sezon de imunizare antigripală pe care l-am avut vreodată”, a mai spus şeful NHS.

Sir Simon a spus că există peste 20 de grupuri de cercetare care lucrează la un vaccin şi unii lasă să se înţeleagă că acesta ar putea fi disponibil între septembrie şi decembrie.

„Dar încă există multe incertitudini cu privire la vaccin şi modul de administrare. Ar trebui să fie una sau două doze, trebuie luat separat sau împreună cu cel antigripal, cât durează imunitatea, ar fi unele dintre întrebări. Dar în mod clar, ar fi un câştig major dacă am putea să-l obţinem”, a mai spus Sir Simon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici