Marea Britanie ar putea trimite drone în Golful Persic pe fondul tensiunilor cu Iran

Marea Britanie ia în considerare trimiterea dronelor în regiunea Golfului Persic, în contextul relaţiilor tensionate pe care le are cu Iranul, a infomat luni site-ul postului Sky News.

543 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie ar putea trimite drone în Golful Persic pe fondul tensiunilor cu Iran

Marea Britanie ar putea trimite drone în Golful Persic pe fondul tensiunilor cu Iran

Dronele ar putea ajuta la supravegherea regiunii în timp ce vasele britanice însoţesc petrolierele cu steagul Marii Britanii prin Strâmtoarea Ormuz.

Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF) deţin mai multe drone care în prezent se află în Kuweit, însă acestea ar putea fi redistribuite dacă o astfel de decizie va fi luată.

Ofiţerii de rang înalt din Marina britanică au informat că situaţia este în continuare tensionată.

Pe data de 4 iulie, forţele britanice au oprit şi sechestrat tancul petrolier Grace 1, sub pavilion panamez, pe baza suspiciunilor că nava urma să transporte petrol în Siria, încălcând sancţiunile impuse regimului de la Damasc de Uniunea Europeană. Iranul respinge acuzaţiile în acest sens.

Două săptămâni mai târziu, forţele iraniene au sechestrat un tanc petrolier britanic în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, citând presupuse încălcări ale legislaţiei privind navigaţia maritimă. Guvernul de la Londra consideră această acţiune ca fiind ilegală.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forţele iraniene, mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, au anunţat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Taguri:
m.britanie,
drone,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici