Marea Britanie cere explicaţii Rusiei după noul incident neurotoxic: Pare a fi un efect al celui iniţial/ Ambasada rusă din Olandă, reacţie vehementă

Ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, a somat Rusia să ofere explicaţii în legătură cu utilizarea substanţei neurotoxice Noviciok, după un nou incident produs pe teritoriul britanic, în orăşelul Whiltshire, situat în apropierea zonei în care au fost atacaţi în martie Serghei şi Iulia Skripal.

2107 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie cere explicaţii Rusiei după noul incident neurotoxic: Pare a fi un efect al celui iniţial/ Ambasada rusă din Olandă, reacţie vehementă

Marea Britanie cere explicaţii Rusiei după noul incident neurotoxic

Două persoane - Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, şi Dawn Sturgess, în vârstă 44 de ani - au fost expuse unei substanţe neurotoxice într-o casă din Amesbury (Whiltshire) şi sunt în stare critică.

Sajid Javid a confirmat că substanţa toxocă este Noviciok, similară cu cea folosită în atacul produs în martie în Salisbury, care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Noul incident este investigat de 100 de agenţi pentru combaterea terorismului.

"Este total inacceptabil ca cetăţenii noştri să fie vizaţi deliberat ori accidental sau ca străzile noastre, parcurile şi oraşele să fie zone pentru aruncarea deşeurilor toxice", a declarat Sajid Javid în Camera Comunelor. "A venit momentul ca statul rus să iasă şi să explice tot ce s-a întâmplat", a spus el.

Rusia a negat orice implicare în atacurile neurotoxice din Marea Britanie, sugerând că ar fi vorba de o înscenare care să genereze actuala criză diplomatică de amploare.

Ambasada Rusiei în Olanda denunţă vehement acuzaţiile Marii Britanii

Ambasada Rusiei în Olanda a respins vehement acuzaţiile Marii Britanii privind implicarea Moscovei în noul incident neurotoxic produs pe teritoriul britanic.

"Cât de proastă ar fi Rusia în opinia britanicilor încât să utilizeze din nou aşa-numita substanţă Noviciok în timpul Campionatului Mondial de Fotbal? (...)", a transmis ambasada rusă din Olanda prin Twitter.

Marea Britanie se va consulta cu aliaţii după noul incident neurotoxic

Marea Britanie se va consulta cu aliaţii în privinţa posibilului răspuns faţă de Rusia după noul incident neurotoxic de pe teritoriul britanic, a declarat joi ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, citat de cotidianul The Guardian.

"Ipoteza noastră este că victimele au intrat în contact cu noul agent neurotoxic într-un alt loc faţă de cele curăţate în operaţiunea iniţială de curăţare", a declarat Sajid Javid.

Ministru britanic: Noul incident neurotoxic pare a fi un efect al celui iniţial

Description: Noul incident neurotoxic din Marea Britanie pare a fi un efect al atacului care l-a vizat în martie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, afirmă ministrul britanic al Sănătăţii, Jeremy Hunt, citat de postul Sky News.

"Incidentul pare a fi un efect secundar, sperăm că nu tragic, al atacului din martie. În acest moment, nu facem speculaţii că ar fi o tentativă deliberată de crimă, dar trebuie să menţinem deschise opţiunile pe baza a ceea ce va stabili poliţia", a afirmat Jeremy Hunt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici