Marea Britanie convoacă o întâlnire de urgenţă a G7 pentru a discuta Omicron

  • Miniştrii Sănătăţii din G7 se vor întâlni astăzi pentru a discuta Omicron
  • Masca va deveni din nou obligatorie atât în interior, cât şi în exterior, începând de marţi în Marea Britanie
  • Toţi călătorii care se întorc în Regatul Unit vor fi obligaţi să facă un test PCR
2355 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie convoacă o întâlnire de urgenţă a G7 pentru a discuta Omicron

Marea Britanie convoacă o întâlnire de urgenţă a G7 pentru a discuta Omicron

Miniştrii Sănătăţii din G7 se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre noua tulpină a virusului SARS-Cov-2, Omicron. Această reuniune urgentă a G7 a fost convocată de mai marii Regatului Unit, unde se va discuta răspândirea noii variante.

După anunţul şedinţei, oficialii Regatului Unit au anunţat noi restricţii. Masca va deveni din nou obligatorie atât în interior, cât şi în exterior, începând de marţi. De asemenea, tot de marţi, toţi călătorii care se întorc în Marea Britanie din orice ţară vor fi obligaţi să facă un test PCR, indiferent de statutul de vaccinare, precum şi să se autoizoleze până când testul este negativ. Testele gratuite ale Serviciului Naţional de Sănătate nu vor fi valabile în acest scop; testele trebuie achiziţionate de la furnizori privaţi.

Separat, Departamentul pentru Educaţie „a sfătuit cu tărie” ca de luni, toţi elevii de liceu, personalul şi vizitatorii să poarte măşti de protecţie.

Marea Britanie nu este însă singura ţară care este în alertă. Ţările Uniunii Europene au restricţionat zborurile către şi dinspre multe ţări din Africa de Sud. Multe cazuri au fost deja descoperite în Franţa, Olanda, Marea Britanie, dar şi Statele Unite ale Americii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici