Marea Britanie: Discursul Reginei va avea loc pe 21 iunie. Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern minoritar

Discursul Reginei, prin intermediul căruia Guvernul britanic îşi prezintă programul legislativ, va avea loc pe 21 iunie, a anunţat joi liderul Camerei Comunelor, în condiţiile în care Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern, informează site-ul The Guardian.

609 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Discursul Reginei va avea loc pe 21 iunie. Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern minoritar

"Deschiderea oficială a Parlamentului şi Discursul Reginei vor avea loc miercuri, 21 iunie. Guvernul a ajuns la un acord cu Palatul Buckingham pentru această dată", a anunţat Andrea Leadsom.

Discursul Reginei era programat pentru luni, 19 iunie, dar a fost amânat pe fondul negocierilor dintre Partidul Conservator şi Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că vrea să conducă un Guvern minoritar şi discută joi cu partidele din Irlanda de Nord. May are nevoie de susţinerea Partidului Democratic Unionist.

Discursul Reginei este redactat de către Guvern şi prezintă o schemă a programului de guvernare planificat pentru următoarea sesiune parlamentară. De regulă, regina Elizabeth a II-a este cea care dă citire acestui program.

Deşi amânarea Discursului Reginei este rară, când conservatorii şi liberal-democraţii au format un guvern de coaliţie în 2010, evenimentul a avut loc după 20 de zile de la alegerile generale. În 1992, a trecut aproape o lună de la ziua alegerilor şi până când Guvernul a anunţat noul său program.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici