Marea Britanie îşi va suplimenta efectivele din Afganistan

Premierul britanic, Gordon Brown, a anunţat miercuri în Camera Comunelor trimiterea a 500 de militari suplimentari în Afganistan, pentru a ridica numărul efectivelor britanice din această ţară la 9.500 de persoane.

21 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie îşi va suplimenta efectivele din Afganistan

Marea Britanie îşi va suplimenta efectivele din Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Am acceptat principiul unui număr de militari britanici de 9.500", a explicat Brown în cadrul unei declaraţii susţinute în faţa deputaţilor întorşi din vacanţă.

Ministerul Apărării, contactat de AFP, a confirmat că această suplimentare a trupelor este de 500 de militari.

Premierul a enunţat însă trei condiţii pentru această suplimentare: ca Guvernul afgan să îşi demonstreze hotărârea de a "furniza trupe afgane pentru a fi antrenate de forţele" britanice; ca unităţile britanice trimise în Afganistan să fie "echipate total" înainte de a intra în teatrul de operaţiuni şi ca toate celelalte ţări membre ale coaliţiei internaţionale "să îşi împartă efortul în mod echitabil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici