Marea Britanie nu a raportat niciun deces nou cauzat de COVID-19. Câte persoane au fost imunizate până acum

  • Marea Britanie nu a raportat niciun deces nou cauzat de COVID-19, pentru prima dată de la începutul pandemiei.
  • În ultimele 24 de ore, au fost raportate 3,165 de cazuri noi de infectare.
  • Până în prezent, în Marea Britanie, au fost imunizate 39.477.158 de persoane.
740 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu a raportat niciun deces nou cauzat de COVID-19. Câte persoane au fost imunizate până acum

Marea Britanie nu a raportat niciun deces nou cauzat de COVID-19. Câte persoane au fost imunizate până acum

Marea Britanie nu a raportat niciun deces nou cauzat de COVID-19, marţi, 1 iunie, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3,165 de cazuri noi de infectare, fiind o creştere faţă de săptămânile precedente.

În 29 martie, Londra nu a raportat niciun deces nou din cauza COVID. VEZI AICI: Capitala din Europa care nu a raportat niciun deces din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, o premieră după şase luni

93.103 persoane au primit, luni, prima doză de vaccin anti-COVID, în timp de 195.546 de persoane au primit a doua doză.

Astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie, au fost imunizate 39.477.158 de persoane, dintre care 25.734.719 persoane cu ambele doze.

Experţii recomandă amânarea ridicării complete a restricţiilor

Totuşi, unul dintre consilierii guvernului de la Londra, microbiologul Ravi Gupta, a recomandat, luni, amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie, în contextul în care numărul contaminărilor cu tulpina indiană a crescut brusc. 

„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a declarat microbiologul Ravi Gupta.

Acesta a afirmat că acest număr relativ scăzut de cazuri poate induse „un fals sentiment de siguranţă”.

„Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme, am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a precizat Gupta, într-o intervenţie la BBC.

Guvernul Marii Britanii urmează să ia o decizie privind ridicarea completă a restricţiilor în 14 iunie.

CITEŞTE AICI: Marea Britanie este în zona roşie. Reguli pentru românii care revin în ţară

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici