Marea Britanie reduce nivelul de risc pentru navele care tranzitează Strâmtoarea Hormuz

Marea Britanie a redus nivelul de risc pentru navele britanice care tranzitează Strâmtoarea Hormuz, la o lună după ce un petrolier a fost eliberat de Iran, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

286 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie reduce nivelul de risc pentru navele care tranzitează Strâmtoarea Hormuz

Marea Britanie reduce nivelul de risc pentru navele care tranzitează Strâmtoarea Hormuz

Petrolierul britanic Stena Impero fusese capturat în Strâmtoarea Hormuz de Gardienii Revoluţiei din Iran ca reacţie la sechestrarea unei nave britanice în Gibraltar. Nava iraniană a fost eliberată în august, iar cea britanică la sfârşitul lunii septembrie.

"În curând, vasele britanice vor putea să tranziteze Strâmtoarea Hormuz fără a fi escortate de nave ale Forţelor Navale Regale, după ce riscurile privind capturarea au fost reduse", a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra.

Taguri:
m.britanie,
iran,
hormuz

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici