Marea Britanie respinge criticile lui Joe Biden privind Acordul Brexit şi situaţia din Irlanda de Nord

  • Guvernul de la Londra respinge criticile lui Joe Biden privind Acordul Brexit şi situaţia din Irlanda de Nord.
  • Oficial britanic: "Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri americani pentru a ne asigura că poziţiile noastre sunt înţelese."
  • Joe Biden a cerut Marii Britanii să nu modifice condiţiile Brexit, avertizând că orice viitor tratat comercial depinde de respectarea Acordului de pace nord-irlandez.
1238 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie respinge criticile lui Joe Biden privind Acordul Brexit şi situaţia din Irlanda de Nord

Profimedia

Guvernul Boris Johnson a dat asigurări, joi, că nu intenţionează să afecteze Acordul de pace din Irlanda de Nord, precizând, după criticile candidatului democrat la preşedinţie Joseph Biden, că le va explica politicienilor de la Washington situaţia negocierilor pe tema Brexit.
 
"Continuăm să menţinem angajamentul absolut de a nu instaura controale la frontieră şi nicio infrastructură vamală între Republica Irlanda şi Irlanda de Nord. Şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştri americani pentru a ne asigura că poziţiile noastre sunt înţelese", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson, citat de Sky News.
 
Întrebat despre comentariile lui Joseph Biden, reprezentantul Downing Street a precizat: "Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri americani pentru a ne asigura că poziţia noastră este înţeleasă, dar ideea centrală este - după cum a subliniat şi premierul - să asigurăm menţinerea Acordului din Vinerea Mare".
 
Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, a cerut Marii Britanii să nu modifice condiţiile Brexit, avertizând că orice viitor tratat comercial bilateral depinde de respectarea Acordului de pace din Irlanda de Nord.
 
"Nu putem permite ca Acordul din Vinerea Mare, care a instaurat pacea în Irlanda de Nord, să devină victima Brexit", a declarat Joseph Biden, fost vicepreşedinte al SUA, prin Twitter. "Orice acord comercial dintre SUA şi Marea Britanie va depinde de respectarea Acordului din Vinerea Mare şi de evitarea revenirii la controale vamale", a subliniat Biden.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici