Marea Britanie salută decizia SUA de a impune sancţiuni Rusiei pe fondul atacului neurotoxic

Marea Britanie a salutat miercuri decizia Statelor Unite de a impune sancţiuni Rusiei, după ce Washingtonul a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic comis la Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, relatează site-ul agenţiei Reuters.

280 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie salută decizia SUA de a impune sancţiuni Rusiei pe fondul atacului neurotoxic

Marea Britanie salută decizia SUA de a impune sancţiuni Rusiei pe fondul atacului neurotoxic

"Marea Britanie salută acţiunile aliaţilor noştri din SUA", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe.

"Reacţia internaţională la utilizarea unei arme chimice pe străzile din Salisbury transmite un mesaj clar Rusiei al cărui comportament iresponsabil şi provocator nu va rămâne nedisputat", a adăugat acesta.

Sergei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate ruseşti care a trădat zeci de agenţi ruşi pentru serviciul de spionaj britanic M16, şi fiica acestuia Iulia, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în oraşul britanic Salisbury, în luna martie.

Departamentul de Stat a transmis miercuri că Administraţia Donald Trump a stabilit că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie.

Zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în contextul acestei crize, Statele Unite expulzând 60. În replică, Administraţia Vladimir Putin a expulzat acelaşi număr de diplomaţi din ţările respective.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici