Marea Britanie se pregăteşte pentru un aflux de imigranţi în eventualitatea prăbuşirii euro

Ministerul britanic de Interne a început să facă planuri pentru un posibil aflux de imigranţi din Grecia şi alte ţări europene în cazul prăbuşirii euro, a dezvăluit sâmbătă ministrul Theresa May, relatează Sky News.

541 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se pregăteşte pentru un aflux de imigranţi în eventualitatea prăbuşirii euro

Marea Britanie se pregăteşte pentru un aflux de imigranţi în eventualitatea prăbuşirii euro (Imagine: Shutterstock)

În cazul în care Grecia va părăsi zona euro şi va intra în faliment, milioane de persoane şi-ar putea pierde locurile de muncă şi ar putea căuta de lucru în străinătate, generând temeri de contaminare a altor ţări slabe din zona euro. Marea Britanie, ca ţară care nu este membră a zonei euro, ar putea fi văzută ca o alternativă atractivă.

Theresa May a declarat pentru Daily Telegraph că Guvernul se pregăteşte să se confrunte cu mişcări importante de persoane în cazul unei prăbuşiri a monedei unice, dar fără a preciza tipul de răspuns pe care îl ia în considerare.

Ea a declarat că pentru moment nu există dovezi privind o creştere a imigraţiei, adăugând că este "dificil de spus cum va evolua această situaţie în următoarele săptămâni".

În plus, directorul FMI Christine Lagarde a anunţat că instituţia financiară nu are planuri de ameliorare a măsurilor de austeritate care afectează Grecia. "Mă gândesc mai mult la copiii dintr-o şcoală din Niger care primesc educaţie două ore pe zi", a afirmat ea. "Mă gândesc la ei tot timpul. Pentru că eu cred că ei au mai multă nevoie de ajutor decât persoanele din Atena", a continuat Lagarde.

Comentariile directorului FMI vor inflama şi mai mult resentimentele grecilor faţă de organizaţia monetară, în timp ce structurile sociale continuă să se deterioreze în Grecia. Corespondentul Sky News la Atena susţine că farmaciile se tem că vor rămâne fără medicamente după îngheţarea fondurilor guvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici