Marea Britanie şi Statele Unite vor începe negocierile pentru un tratat comercial post Brexit

Marea Britanie şi Statele Unite vor demara discuţiile pentru semnarea unui acord comercial care ar trebui să intre în vigoare imediat după ce britanicii vor părăsi în mod formal Uniunea Europeană, relatează site-ul BBC News.

723 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Statele Unite vor începe negocierile pentru un tratat comercial post Brexit

Marea Britanie şi Statele Unite vor începe negocierile pentru un tratat comercial post Brexit

Secretarul pentru Comerţ Internaţional al Marii Britanii, Liam Fox, va efectua o vizită de două zile la Washington pentru a discuta cu omologul său American, Robert Lighthizer, condiţiile unui viitor acord comercial.

Potrivit actualelor norme ale UE, care încă se aplică Marii Britanii, Guvernul de la Londra nu poate semna un tratat comercial până nu părăseşte blocul comunitar.

Liam Fox a afirmat că încă este prea devreme pentru a fi menţionate aspectele care vor intra sub reglementările viitorului tratatului cu SUA. Sectorul privat şi sindicatele din Marea Britanie au avertizat în privinţa riscurilor legate încercarea de a securiza un tratat cât mai rapid cu putinţă.

Departamentul pentru Comerţ Internaţional din Marea Britanie a precizat că negocierile se vor concentra pe ”asigurarea siguranţei, continuităţii şi creşterii încrederii pentru companiile britanice şi americane, după producerea Brexit”. Liam fox a declarat că scopul începerii discuţiilor îl reprezintă întărirea legăturilor economice şi comerciale.

La începutul acestei luni, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a afirmat că se aşteaptă la semnarea rapidă a unui acord comercial puternic cu Marea Britanie. Atât Trump, cât şi prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, au stabilit ca prioritate semnarea tratatului comercial ce va intra în vigoare după finalizarea Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici