Marea Britanie susţine expulzarea imigranţilor nord-coreeni veniţi să muncească în Uniunea Europeană. Ţara unde se află cei mai mulţi dintre ei

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat, vineri, că Londra susţine iniţiativa de a expulza imigranţii nord-coreeni veniţi să muncească în UE, în contextul discuţiilor privind introducerea de noi sancţiuni la adresa regimului de la Phenian după cel mai recent test nuclear.

2456 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie susţine expulzarea imigranţilor nord-coreeni veniţi să muncească în Uniunea Europeană. Ţara unde se află cei mai mulţi dintre ei

Marea Britanie susţine expulzarea imigranţilor nord-coreeni veniţi să muncească în Uniunea Europeană. Ţara unde se află cei mai mulţi dintre ei

"În multe state UE sunt mulţi muncitori din DPRK care trimit fonduri înapoi în Coreea de Nord", a declarat Johnson, după întrevederea miniştrilor de Externe ai statelor membre UE, de la Tallinn, informează site-ul postului France 24.

"Sunt sancţiuni care pot fi impuse, pot fi trimişi înapoi şi există un sprijin larg pentru asta", a adăugat oficialul britanic.

Imigranţii nord-coreeni, cei mai mulţi aflaţi în China şi Rusia, constituie o sursă majoră de venituri pentru regimul de la Phenian. Diplomaţii europeni afirmă că în UE sunt aproximativ 300 de muncitori nord-coreeni, cei mai mulţi în Polonia.

Statele Unite vor să impună un embargo asupra comerţului cu produse petroliere şi textile cu Coreea de Nord şi să interzică angajarea muncitorilor nord-coreeni în străinătate, potrivit unui proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. China, principalul aliat economic al Coreei de Nord, a fost de acord cu rezerve cu propunerea de introducere a unor măsuri punitive suplimentare împotriva regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici