Marea Britanie trimite elicoptere în Ucraina

  • Ministerul britanic al Apărării a anunţat că va trimite elicoptere în Ucraina.
  • Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că va fi prima dată când aeronave pilotate vor fi trimise în această naţiune devastată de război din cauza Rusiei.
2134 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie trimite elicoptere în Ucraina

Marea Britanie trimite elicoptere în Ucraina

Concret, vor fi furnizate trei foste elicoptere Sea King. Primul dintre ele a ajuns deja în Ucraina, transmite BBC.
 
Wallace, care a făcut anunţul de la Oslo, unde se întâlneşte cu aliaţii pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar pentru Kiev, a adăugat că Marea Britanie va trimite, de asemenea,  muniţie de artilerie (10.000 de cartuşe).
 
Anunţul oficialului vine după ce premierul britanic, Rishi Sunak, a folosit o vizită în capitala ucraineană pentru a prezenta un nou pachet de 50 de milioane de euro de ajutor pentru apărare, care include 125 de tunuri antiaeriene şi echipamente pentru a contracara dronele furnizate de Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici